Over Freedom and Soul

In 1982 was ik 10 jaar oud en ging regelmatig met een kennis mee om te kijken hoe hij windsurfte.
 Een Fransman genaamd Fabrice en hij was onze buurman op camping Den Osse aan het Grevelingenmeer. Hij was een pionier want hij had al een semi-zinker en kon al allerlei trucjes. Soms keek ik vanuit zijn Citroën DS omdat het stormde en regende. Het maakte indruk, ik was “hooked” en dat jaar begon ik zelf ook met windsurfen.

In die jaren heb ik het geluk gehad om de beginjaren van de windsurf-evolutie te kunnen meemaken. Boards werden afgezaagd of  men “shapete” zelf een board waarna men “fingers-crossed” hoopte dat het zou werken.

Na een aantal jaren op een fun-board te hebben gesurft ging ik op zee windsurfen op een wave-board. De spullen werden gestald bij Tim Klijn in Zandvoort en al snel ontstond er een groep die de club regelmatig bezocht en met elkaar optrok. Windsurfen, skim-boarden, skateboarden en halverwege de jaren 90 begonnen we ook met golfsurfen en bekeken we veel surf-films die wij leenden bij REM-surfing.

 Geïnspireerd door de film “The Morning of the earth” uit 1972, bedacht ik de naam “Freedom and Soul – ride with friends”. Surfen, Skateboarden, Snowboarden, “just for the feeling and fun”. Het plezier dat je hebt om met je vrienden samen de actie-sporten te beoefenen en elkaar daarbij aanmoedigt.

 Sinds 1994 speelde de naam “Freedom and Soul” al in mijn gedachten, maar buiten het af en toe ergens op noteren had ik er verder niets mee gedaan. Tot 10 augustus  2020, want vanaf dat moment werd het toch een officiële bedrijfsnaam.

 Met Freedom and Soul kan je laten zien waar jij als “free-rider” voor staat.© Freedom and Soul

 

 

 

Patrick van Engelen
Scroll naar boven